Megbízható SSL tanúsítványok

Az SSL protokoll (Secure Socket Layer) a kommunikáló felek (pl. két szerver vagy web/email kliens és szerver, stb.) közötti titkosítással és hitelesítéssel történő biztonságos kommunikációra szolgál. SSL biztosítja a biztonságos kommunikációt a lehallgatások ellen. A felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy azokkal kommunikálnak akikkel valóban szeretnének. SSL tanúsítványok általában használhatók; on-line üzleteknél ahol rendeléseket és hitelkártya adatokat fogadnak, adminisztrációs web portálokhoz a jelszavak és az adatok biztonságossá tételéhez, projektekhez amelyek jogszabályi rendelkezések alá tartoznak vagy amelyek megkövetelik a biztonságos adatátvitelt.

Az SSL kapcsolat létesítése egy aszimmetrikus titkosítás alapelvén működik. Minden kommunikáló fél rendelkezik egy titkosítási kulcs párral – egy nyilvános és egy privát kulccsal. A nyilvános kulcsot közzé kell tenni és biztosítani annak megfelelő átvitelét mindenki számára aki használni szeretné. Ha valaki titkosítja az üzenetet ezzel a kulccsal, csak a használt nyilvános kulcs tulajdonosa által, a megfelelő privát kulcs segítségével fejthető vissza.

Az SSL-el biztosított webhely címek https:// kezdetűek. A böngésző jelzi a biztonságos oldalakat egy lakat ikonnal az állapotsorban. A modern böngészők megjelenítik a lakat ikont a címsorban és ez a sor különböző színnel árnyalt (zöld teljesen megbízható, sárga vagy narancssárga részlegesen megbízható [pl a tanúsítvány egy másik domain névhez volt kiállítva], piros nem megbízható tanúsítvány). A szabványos port a HTTPS / SSL kommunikációhoz a 443-as, a szabványos HTTP port a 80-as.

A tanúsítványokat meg kell újítani, mert érvényességük korlátozott. A lejárati dátum a tanúsítványban kerül tárolásra és megtekinthetjük azt pl. a böngészőben is. Ha a tanúsítvány lejár akkor automatikusan érvénytelennek minősül.

Tanúsítványok típusai

A nem megbízható tanúsítvány

A nem megbízható tanúsítvány nem megbízható nem hatóság által aláírt - például a cégünk által kiállított tanúsítvány. Ez a tanúsítvány csak a kommunikáció titkosításhoz használható. Nem lehet használni hitelesítéshez. Ez az tanúsítvány nem érvényes.

A megbízható tanúsítvány

A megbízható tanúsítvány elismert nemzetközi hatóság által aláírt tanúsítvány (CA). A tanúsító hatóságok kereskedelmi vállalatok amelyek igazolják kliens alkalmazásokat és a kérelmező személyazonosságát. Ők kapcsolják össze a kapott információkat és a kiadott tanúsítványt. Ma már különböző szintű domain tulajdonos hitelesítés használható. Az egyszerű email-ben küldött linken keresztüli visszaigazolástól a részletesebb hitelesítésig ami magában foglalhatja a kérelmező telefon történő ellenőrzését. A legismertebb tanúsítvány szolgáltató hatóságok közé tartoznak a GeoTrust, a THAWTE és a VeriSign. A megbízható tanúsítvány használható a hitelesítésre amely a banki és a hasonló stratégiai alkalmazások esetén szükséges.

Kínált tanúsítványok

QuickSSL tanúsítvány alkalmas a titkosított tranzakciók biztosítására a honlap látogatói és a szerver között. QuickSSL tanúsítvány nem ad tájékoztatást az honlap üzemeltetőjéről, csak a domain névről ad tájékoztatást. Ez a tanúsítvány teljesen megbízható minden ismertebb böngésző számára a következő verzióktól IE 5.01 +, Netscape 4.7 + Mozilla 1 + egészen a mai napig, és teljes mértékben megbízható az összes modern böngésző számára is, beleértve a modern eszközöket mint SmartPhone stb.

RapidSSL egy a jelenlegi böngészők túlnyomó többsége által támogatott 128/256 bites tanúsítványt. Előnye a könnyű telepítés. A RapidSSL ajánlat ideális változat az egyszerű e-boltok és üzleti tranzakciók biztonságossá tételéhez, alacsony áron.

Az SSL szolgáltatás díja áll az SSL szolgáltatás futásának díjából és a tanúsítvány létrehozásának díjából. Az első díj függ a biztonságos kapcsolattal használni kívánt weboldala URL címének típusától. A FORPSI az SSL tanúsítványokat egy évre kínálja. A kínált megbízható SSL tanúsítványok megrendelhetőek a szerverhoszting szolgáltatásainkhoz (Virtuális szerver, Dedikált szerver) is, ezen szolgáltatások nélkül. A jelenlegi árak a lenti árlistában találhatók.

SSL szolgáltatások

tétel ár megjegyzés
https://domain:port 600 Ft / bruttó 762 Ft / hónap web nem standard porton
https://domain 1000 Ft / bruttó 1270 Ft / hónap saját IP cím szükséges a webhez - az IP cím benne van az árban
RapidSSL tanúsítvány 8000 Ft / bruttó 10160 Ft / év Az International Certification Authority által 1 évre,
saját IP cím ajánlott
QuickSSL tanúsítvány 18000 Ft / bruttó 22860 Ft / év Az International Certification Authority GeoTrust által 1 évre,
saját IP cím ajánlott

Tudunk biztosítani tanúsítványokat a következő kibocsátóktól is Symantec, GeoTrust, thawte, TrustWave és Comodo. Ha érdeklik ezek a tanúsítványok vagy ha bármilyen kérdése van, vegye fel a kapcsolatot velünk.